298
af: Max M Rasmussen
@
delt

Verdens farligste kage! Chokoladekage i en kop - på 5 minutter

Fem minutters kage - på en tallerken, men fra en kop ... - Max M Rasmussen
Det bliver den kaldt på nettet. Det er farligt for sundheden at vide at man altid er kun 5 minutter fra chokoladelage. Inklusive bagetid. Jeg var ikke så tilfreds med de udgaver af den jeg har set, så jeg har lavet min egen version, som så er her.

Ingredienser

  • 1 æg
  • 3 spsk (½ dl) olie uden smag, eller smeltet smør
  • 3 spsk  (½ dl)  piskefløde
  • 3-4 spsk  (½ dl)  sukker
  • 3 spsk  (½ dl)  mel
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1/4 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Find en stor (ca 4 dl) te-kop, eller anden microbølge-ovn-sikker beholder til at blande i.

Bland de våde ting inklusive sukkeret. Rør dem sammen til en tyk creme.

Bland de tørre ting sammen, og sørg for at specielt bagepulveret ikke klumper.

Bland det hele sammen i koppen med en teske eller en gaffel.

Bag det ca. 2½-3 minutter i mikrobølgeovn ved fuld styrke.

Spis direkte fra koppen eller hæld den ud på en tallerken.

Noter

Hold godt øje med kagen. Den har en tendens til at koge over. Bare sluk for børgen. Vent lidt og tænd så igen. Den kan også brænde på hvis den får for meget. Betragt den forste gang eller to som testkørsler hvis det mislykkedes.

Jeg baserede min opskrift på en pundkage, men med ekstra væske (fløde) i, så den ikke bliver sej af at blive bagt i børge. Du kan sikkert skifte fløden ud med yoghurt, A38 eller andet, uden at det giver problemer.

Jeg har ikke lavet den særligt sød så du kan sagtens komme dobbelt mængde sukker i.

Det er ikke en super kage. Kan nemt smage lidt brændt, og være lidt sej, men er godt imod snack-attacks.

Kagen, dengang den stadig var i sin kop - Max M Rasmussen
Kage, på sin korte rejse ud af koppen. - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Namnam

For pokker den er god :) Brugte ikke helt så meget sukker og gav den liiige ca en tsk vanille sukker og så havde jeg ikke fløde men ricotta så det blev blandet ca 50/50 med minimælk. jamen altså det er guf når man nu kom hjem efter en 10 timers arbejdsdag og trængte til kage. Af hjertet TAK!
0
af: Anonymous

Namnam

Kan man godt bruge en ovn
0
af: Anonymous

Blævre

Vores blev alt for blævret i kanten ikke så godt men midten var god
0
af: Anonymous

ikke så farlig enda;-)

man står jo ikke "pludseligt" med en hel bradpandekage det ville være synd at smide ud, men bare en bette kage der ikke er specielt lækker når først den er daggammel;-)
0
af: Anonymous

Hello Kitty - kage

Hej :) Super fed kage! har lige lavet den og pyntede den med M&M's, så det blev til en Hello Kitty, som min veninde får i fødselsdagsgave :] Knus Lotte
0
af: Anonymous

Genial kage!

En virkelig lækker kage! Jeg forsøger at undgå kulhydrater, så jeg lavede den med kokosmel og kunstigt sødemiddel. Den blev virkelig lækker. Tør slet ikke tænke på hvor god den rigtige opskrift må være... Jeg bagte den så midten var lige i underkanten. Det gjorde den næsten helt chokoladefondant-agtig. Kan kun anbefales!
0
af: Anonymous

God kage :)

Har lige lavet og den smager udemærket med mælk i, den var større en jeg troede men er da kun positivt :)ikke sidste gang jeg har lavet den sådan en aften her.
0
af: Anonymous

God kage :)

Brugte du også fløde i
0
af: Anonymous

Kage

Hvorfor siger du i videoen en tynd creme når der i opskriften står tyk?
0
af: Anonymous

Kage

Det er ikke så vigtigt. Med de ingredienser der bliver kagen jo som den bliver. Jeg har sikkert brugt olie til en version og blød smør til en anden.
0
af: Anonymous

Andet end piskefløde

Ja kan man bruge andet end piskefløde hvis det ikke lige er det man har???
0
af: Anonymous

Kraftig olie

Lavede kagen i går med koldpresset rapsolie den er alt for dominerende hvad kan jeg bruge istedted for? Mvh Jonas
0
af: Anonymous

Kraftig olie

Andre vil sikkert sige raffineret madolie f.eks. rapsolie. Men jeg vil kun have koldpresset olie. Prøv med koldpresset vindruekerneolie. Det er den mest neutrale af de koldpressede olier. Du kan også bruge smør.
0
af: Anonymous

Lakrids

Hvis du er til lakrids så prøv med halv kakao og halv lakrids eller er du til stærkt lakrids, så byt kakaoen ud med lakrids. Mums
0
af: Anonymous

Lækker!

Jeg skulle lige prøve. Ganske vist havde jeg ikke noget fløde, men mælk kan også bruges. Det er en lumsk en at have på repertoiret, vil jeg nok mene :)
0
af: Anonymous

!!!

det er ikke godt med mælk
0
af: Anonymous

!!!

der er jeg nød til at være uenig den fungerer fint med mælk, super lækker kage!
0
af: Anonymous

!!!

der er jeg nød til at være uenig den fungerer fint med mælk, super lækker kage!
0
af: Anonymous

!!!

Det ved jeg ikke
0
af: Anonymous

Lidt frugt

Prøv at lade vær med at komme kakao i men et par blåbær og trænebær, eller rabarber og æbler bare meget lidt det bliver den altså kun bedre af syntes jeg. Det kunne også være et par bananskiver.
0
af: Anonymous

En hurtig hjælper

Max det er en super god kage fordi: Jeg fik gæster engang og jeg havde simpelthint ikke gjordt noget klar. Men så tænkte jeg på den her kage og så tænkte jeg hvorfor ikke lave den den to mig ca 12 minnutter at lave 4 for der var 3 gæster der kom og så selføgelig mig men en rigtig hurtig hjælper kalder jeg det så den kan ANBEFALES ville jeg sige. Men ellers MANGE TAK MAX!!!!!!!!!!!!.
0
af: Anonymous

Hjemme avlet æg

Vi bruger hjemmeavlet æg. Ingen af kommentarene spørger om samuella. Kan man lave den uden pastoriseret æg? Eller er det farligt...
0
af: Anonymous

Hjemme avlet æg

Så længe den varmes op, som her, er der ingen risiko for salmonella.
0
af: Anonymous

spørsmål

brænder den på i koppen altså bliver koppen sort
0
af: Anonymous

spørsmål

nej
0
af: Anonymous

uendelige muligheder...

jeg har lige lavet den til gemalen og jeg. Vi delte 1 portion. Jeg lavede den i to glaserede keramik skåle. 3 min. 800W Jeg kunne godt ha' brugt noget mere sukker, gemalen synes den var perfekt. Jeg havde også givet den en ½ spsk. espresso instant pulver. Næste gang vil jeg prøve at smide en tsk. hindbær eller appelsinmarmelade ned i midten inden den ryger i ovnen... og næste gang, lidt moset banan, chokolade, nødder, eller hvad der lige findes i skabene af godter :o)
0
af: Anonymous

uendelige muligheder...

Lyder fandme lækkert! Det skal jeg huske! :3
0
af: Anonymous

Sundere alternativ

Kære Max Vi er to piger fra HTX og vi er igang med at skrive vores eksamensprojekt. Dette projekt omhandler disse "hurtigkager" som kan laves på 5 min. Vi har dog prøvet at konstruere en sundere opskrift end den som du har beskrevet i det overstående. Vi vil høre dig om du havde nogle gode ideer til hvilke ingredienser som vi kan tilføje og hvilke parametre som vi kan regulere på? Må vi anvende din viden omkring bagning og hævning i vores rapport? Må vi også andvende dig som ekspert inden for bagning, da du ud fra din hjemmeside har stor kendskab til madlavning? Kan vi eventuelt få oplyst dit efternavn så vi bedre kan referer til dig? Du kan kontakte os på mail: larsen.simone2@gmail.com Mvh. Simone Larsen og Michelle Sørensen
0
af: Anonymous

Sundere alternativ

nogen gulderødder! :D
0
af: Anonymous

Sundere alternativ

Prøv med figner, banan og æg - fungerer også som sorbetis!
0
af: Anonymous

Ovn

Kan man bage den i ovnen?
0
af: Anonymous

Ovn

Ja. Formentlig omkring 20 minutter ved 200 grader.
0
af: Anonymous

Udførelse

Brugte 3 spsk af alle tingene, passer fint med et lille æg, 3 min i vores gode mikroovn passer perfekt, så er den ikke våd overhovedet. Den er ikke oversød, men tilpas dæmpet. De våde ting sammen bliver IKKE til en tyk masse, men en tynd vælling, og en tyk masse når det tørre kommer i. Mvh Allan
0
af: Anonymous

Læææækker!

denne kage er Vildt lækker!den blev hare af en eller anden grund Mega mærkelig i bunden, sådan lidt gummi-agtig, og det var helt lyst. så det spiste jeg ikke;-) knus Kageelskeren.
0
af: Anonymous

Fjernbetjening

Jeg kan godt lide den lille detalje med fjernbetjeningen i baggrunden af billedet :D
0
af: Anonymous

Ovn

Prøver det i en ovn på 200 grader varmluft da vi ikke havde en mikro-bølge ovn kan man det?
0
af: Anonymous

Kaaagee

Det lyder godt nok lækkert, har ikke prøvet den endnu, men det gør jeg nok en dag.. Så var der bare lige det problem med.. Før havde du en hånd for meget.. Bagefter havde du (måske) en hånd for lidt..
0
af: Anonymous

Billede

Er der nogen der har et billede
0
af: Anonymous

mislykket?

Jeg bagte den, og fulgte opskriften nøje, men den blev smidt i skraldespanden efter en enkelt bid - smagen var helt okay, men konsistensen forfærdelig - klam og nedfalden... Microbølgeovnen kan komme på 650w, er det mon for lidt?
0
af: Anonymous

Uden æg?

Kan man lave den uden æg Da jeg er bange for at få Salmonella
0
af: Anonymous

Mælk bedre end fløde

Efter min mening gik det bedre med mælk. Og så puttede jeg flonels til det smagte super godt
0
af: Anonymous

Mælk bedre end fløde

Efter min mening gik det bedre med mælk. Og så puttede jeg flonels til det smagte super godt
0
af: Anonymous

kage

super fin kage den smager godt
0
af: Anonymous

våd?

hej. jeg har lavet den der kage i kop, men den er hel våd og svampet. jeg vil gernevide om det er meningen eller hvad det ellers er. hilsen den bageglade Esther
0
af: Anonymous

våd?

Der er stor forskel på hvor mange watt en microovn kører med, når den kører på "fuld styrke". Jeg tror din microovn kører på lavere effekt end den Max har, så din kage skal have lidt længere tid end hans....
0
af: Anonymous

Verdens farligste kage

Pas på med den kage. Har lavet den søndag aften- den smagte godt,men senere fik dårlig mave med voldsomt opkast, som fortsat hele mandag- både min kæreste og jeg. 3 min i mikrobøljeoven er ikke nok til at dræbe bakterie i ægget. Verdens farligste kage- det kan man godt siger :-)

Verdens farligste kage

Hvis kagen er bagt færdig, og konsistensen er fast, så er den over 80 grader varm. Rigeligt til at slå salmonella ihjel. Selv på fødevarestyrelsen hjemmeside anbefaler de bare over 70. Det samme for listeria. Bortset fra det, så har danske æg i et stykke tid været salmonellefri. Sandsynligvis har I været ramt af en maveinfluenza. Der er ikke noget ved tilberedningsmetoden som er mere usikkert end fx. ved at bage den ovnen. Hvis den altså får nok.
0
af: Anonymous

Verdens farligste kage

så er det nu du skal overveje at anskaffe dig en pid måler eller hvad den nu hedder herinde og pasteuriseret dine egne æg :) men ja den er farlig hvis der er salmonella i ægget :) har dog selv lavet den uden problemer. Marc
0
af: Anonymous

Verdens farligste kage

Det kunne være du skulle bruge pastuisert ægge hvide og blommer ;)
0
af: Anonymous

Mikrobølgeovn

Jeg vil kraftigt anbefale, at både driveren af hjemmesiden og dem, der ønsker at lave denne kage, i princippet alle, der bruger mikrobølgeovn læser denne artikel: www.alun.dk/sund-kost/goer-din-microboelgeovn-dig-syg.html Så er det forhåbentlig slut med at lave denne kage og bruge mikrobølgeovn!

Mikrobølgeovn

Beklager men artiklen har ingen kilder. Den beskriver et meningsløst og uvidenskabeligt forsøg på et hotel. Mikrobølger overfører varme ved hjælp af elektromagnetiske bølger som beskrevet. Varme er i sig selv elektromagnetiske bølger. Blot med en anden frekvens. Jeg har ikke i den artikel, eller andre steder læst nogen overbevisende dokumentation for at mikrobølger skulle være farlige. Vh max
0
af: Anonymous

Mikrobølgeovn

Det lyder lidt fanatisk. Ser her hvad en andre skriver om mikroovne www.sygeforsikring.dk/Default.aspx?ID=1670
0
af: Anonymous

Lækkert

Mmmmmm... En virkelig god kage til en virkelig god dag. En dejlig og lækker kage som helt klart kan anbefales af mig. Mmmm...
0
af: Anonymous

Kortere tid i mikroen

Jeg lavede den igår og gav den kun 1,5 min den blev god selv om den var lidt våd i bunden men blev bare lidt gamache agtig og skal klart prøve den i en lys version med frugt i :)
0
af: Anonymous

Dårligt!

Jeg lavede den med mælk i stedet for fløde, dem smagte ikke af noget