Verdens farligste kage! Chokoladekage i en kop - på 5 minutter
Ingredienser
- 1 æg
- 3 spsk (½ dl) olie uden smag, eller smeltet smør
- 3 spsk (½ dl) piskefløde
- 3-4 spsk (½ dl) sukker
- 3 spsk (½ dl) mel
- 1 spsk kakaopulver
- 1/4 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Find en stor (ca 4 dl) te-kop, eller anden microbølge-ovn-sikker beholder til at blande i.
Bland de våde ting inklusive sukkeret. Rør dem sammen til en tyk creme.
Bland de tørre ting sammen, og sørg for at specielt bagepulveret ikke klumper.
Bland det hele sammen i koppen med en teske eller en gaffel.
Bag det ca. 2½-3 minutter i mikrobølgeovn ved fuld styrke.
Spis direkte fra koppen eller hæld den ud på en tallerken.
Noter
Hold godt øje med kagen. Den har en tendens til at koge over. Bare sluk for børgen. Vent lidt og tænd så igen. Den kan også brænde på hvis den får for meget. Betragt den forste gang eller to som testkørsler hvis det mislykkedes.
Jeg baserede min opskrift på en pundkage, men med ekstra væske (fløde) i, så den ikke bliver sej af at blive bagt i børge. Du kan sikkert skifte fløden ud med yoghurt, A38 eller andet, uden at det giver problemer.
Jeg har ikke lavet den særligt sød så du kan sagtens komme dobbelt mængde sukker i.
Det er ikke en super kage. Kan nemt smage lidt brændt, og være lidt sej, men er godt imod snack-attacks.